sponsorship

Op weg naar team Haagse Hout voor een interview met Faren. Een naam die steeds naar voren komt als het over zeer actieve deelnemers van Community Heroes gaat. In Wijkcentrum Mariahoeve treffen we tot onze verbazing niet alleen hem, maar ook de rest van het team Haagse Hout en beide lifecoaches aan. En dat terwijl traject 1 al een paar weken afgelopen is. De reden wordt meteen duidelijk,  het team werkt aan een vervolg op GO2FEST, het succesvolle festival dat ze eerder in het jaar hebben georganiseerd tijdens traject 1 van READY Community Heroes 070.

Teamwork
De 21 jarige student grafisch vormgever Faren woont eigenlijk zowel in Zoetermeer als Den Haag en is door vrienden bij het Team Haagse Hout gehaald. Zijn rol bij het georganiseerde festival was naast de vormgeving  ook: “het redelijk bijdragen aan het trekken van de auto”. Ervaring in het organiseren van evenementen had hij niet, zodat elke stap een nieuwe wereld opende. Daarbij noemt hij vooral het teamwork als voornaamste kracht van Haagse Hout. Het zichzelf leren kennen als iemand die graag stuurt is een van de dingen die hem het meest zullen bijblijven.

Sommige dingen konden beter
Gevraagd naar wat beter had gekund noemt hij gelijk de planning. Teveel dingen werden aan het toeval overgelaten, zodat er  geïmproviseerd moest worden. Als voorbeeld noemt hij een briefing voor de hosts, hoogst noodzakelijk bij een festival. Ook de artiesten briefen over wat ze wel en niet kunnen doen en wanneer. Artiesten zijn wat dat betreft niet de meest gedisciplineerde mensen, daar kwamen ze tijdens het evenement achter. Zo kwam er een artiest niet opdagen, zodat het hele programma omgegooid moest worden. Aan de andere kant is hij wel erg trots op het resultaat.

Toekomstplannen
Over de toekomst van GO2FEST is hij optimistisch. Ze zijn hier om het nog beter en groter te maken, wellicht een jaarlijks evenement. Voorwaarde daarvoor is ook dat de huidige groep wat groter wordt. Vlak voor het evenement hebben ze veel steun gehad van anderen die erbij kwamen en dat is nodig. Het wordt overigens geen READY vervolg, maar een op zichzelf staand  evenement. De lifecoaches blijven wel part of the team, op eigen titel.

READY sponsorship
Tot zijn eigen verbazing heeft Faren een Community Heroes 070 sponsorship gekregen voor zijn eigen ontwikkeling. Ook werd hij na de Shark Tank pitch door projectleider Erik benaderd om een logo animatie voor Stichting READY te maken en wat andere logo’s. Hij vindt het voor de hand liggend dat hij als ‘giving back’ verdere vormgeving klussen voor READY zal doen. Ook voor zijn eigen ontwikkeling. Een WIN – WIN situatie dus.