Grijp je kans om samen met jouw vereniging de kracht van basketball zichtbaar te maken. Tijdens jouw MDT- reis als GAMECHANGER geef jij niet alleen jouw eigen ontwikkeling en carrière een boost maar help jij samen met alle andere GAMECHANGERS 10.000 kinderen en jongeren aan sportieve activiteiten. 

Gamechangers is een landelijk MDT project georganiseerd in 10 Nederlandse steden. Met Gamechangers richten wij ons specifiek op de basketbalsport met ambities om uit te breiden naar andere sporten. 

Samen met basketbalverenigingen en betrokken organisaties willen wij jongeren activeren om een steentje bij te dragen aan een gezondere samenleving, sociale cohesie en het vergroten van eigen kansen. 

Lees hier hoe jij een Gamechanger wordt! 

Op deze pagina vind je meer informatie over MDT, 3×3 basketbal , dreamcourt, opleidingen en trainingen, fitcoins en Ready4Work vind je op deze pagina.

 

 

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Toolkit — Maatschappelijke Diensttijd

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. MDT maakt het mogelijk voor jongeren om te ontdekken waar hun talenten liggen, nieuwe mensen te ontmoeten en onze samenleving sterker te maken. 

Tijdens jullie MDT reis volg je trainingen en workshops, doe je verschillende ervaringen op en verdien je een certificaat . Handig als toevoeging voor op je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor de toekomst of het vergroten van je netwerk.

MDT doe je in je vrije tijd of in een tussenjaar. Soms kan het ook onder schooltijd. Hoe lang je per week besteedt aan verschilt per MDT-project. De tijdsinzet varieert van een paar uur tot een paar dagen per week.

Lees meer op de website van MDT.

 

3×3 basketball

3×3 basketball is een aparte discipline binnen de basketbalsport en hanteert andere regels dan het traditionele (5-5) basketball.  Zoals de naam al doet vermoeden wordt door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. 

File:FIBA 3x3 Logo black.png - Wikimedia Commons

De wedstrijden spelen zich af op een half basketbalveld op één basket. Verder zijn dit belangrijke afwijkende regels ten opzichte van het traditionele basketball.

Lees meer over 3×3 op de website van de basketball bond.

 

Wat is een DreamCourt?

 

3×3 Leader training

3X3 Unites heeft in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond de niveau 2 opleiding tot 3X3 Leader ontwikkeld. Deze opleiding is gecertificeerd door het NOC*NSF, op het niveau instructeur -2. Het is de eerste erkende opleiding voor 3X3 basketball die voornamelijk op de straat wordt gespeeld.

Een aantal voorbeelden van belangrijke Life Skills die aan bod komen tijdens de opleiding zijn samenwerken, probleemoplossend vermogen, zelfvertrouwen, acceptatie, reflecteren op eigen gedrag, plezier, verbinden, omgaan met gezag en eigenaarschap.

Bekijk de video of lees meer over de 3×3 Leader training op de website van de basketbalbond. 

 

Fastbreak opleiding

Ben jij een lid van een vereniging die gaat starten met training geven? Dan zal je ervaren dat training geven best lastig kan zijn. Waarom luisteren kinderen niet gewoon en welke stof moet je aanbieden?

De cursus Fast Break wordt door de NBB aangeboden als hulpmiddel voor de antwoorden op deze vragen en is specifiek ontwikkeld voor de beginnende jeugd trainer en coach. 

Het doel van deze cursus is om jullie te enthousiasmeren voor het vak en de basisprincipes van het trainen en coachen mee te geven.

Lees meer over de Fastbreak opleiding op de website van de basketbalbond. 

 

READY4WORK

Ready4Work is een praktische en innovatieve aanpak van jeugdwerkloosheid. Het maakt werkzoekende jongeren arbeidsfit door hen via een online carrièregame uit te dagen en te faciliteren om ervaring op te doen in het werkveld, competenties te verbeteren, een netwerk op te bouwen en relevante kennis te vergaren. Hiermee wordt gezorgd dat jongeren meer kans maken op een baan.

Ready4Work - Dè Carrièregame om jouw CV op te bouwen - 125Procent

Ready4Work werkt met challenges en rewards. Challenges zijn opdrachten die worden uitgevoerd voor de overheid, het bedrijfsleven en/of (maatschappelijke) organisaties. Goed uitgevoerde challenges worden beloond met credits die vervolgens in de online shop kunnen worden ingewisseld voor rewards.

Lees meer over READY4WORK

 

Fitcoins

Fitcoin-its my life - Gezond010

Er is een beweeg-app ontwikkeld waar beweging gemonitord en beloond worden door Fitcoins. Deze app heeft als doel om beweging te stimuleren onder de samenleving. Meer lopen, fietsen en meedoen met andere sportactiviteiten.

​Door de inzet van Fitcoins neemt de dagelijkse hoeveelheid bewegen toe.

  • Het motiveert mensen om zich eerder te voet of met de fiets te verplaatsen naar een bestemming.
  • Fitcoins kun je inruilen en besteden aan gezonde producten en diensten.

Lees meer over Fitcoins op de fitcoinapp website.

 

 

 

GAMECHANGERS CLUBS

Basketbalverenigingen

 

GAMECHANGERS PARTNERS