De Community Heroes uit Den Helder hebben echt hun best gedaan zoals je kan zien in de video. Dit is de eerste keer dat Den Helder meedoet met Community Heroes.  Wij zijn super trots op alle deelnemers en hun ontwikkeling. Meerdere jongeren hebben aangegeven graag lifecoach te willen worden in het volgende traject. Lees hieronder een samenvatting van de activiteiten die in Den Helder zijn georganiseerd.

Community Party
De heroes van Den Helder wilden het imago van de plaatselijke skatebaan verbeteren. Dit hebben zij gedaan door een event te organiseren voor alle buurtbewoners van jong tot oud . Tijdens het event kon je terecht voor skate- en stepclinics, springkussens en suikerspinnen. Ook was er een silent disco en een silent bingo voor ouderen.  Alle bezoekers waren erg enthousiast over het initiatief van de jongeren. Dit zorgt ervoor dat de skatebaan weer als veilige en positieve plek in beeld is en ouders hun kids daar weer durven laten spelen.
Hoogtepunt: Skateland verzorgde samen met de lokale skaters step- en skate workshops. De jongeren hebben dit de weken na het event doorgezet en heel veel nieuwe jeugd enthousiast gekregen om te gaan skaten.

Basketbal veld opknappen
De heroes hebben geregeld dat de Gemeente Den Helder hun favoriete basketbalveldje gaat opknappen met een nieuwe vloer, belijning, nieuwe palen en baskets. De gemeente betaald alle onkosten en de jongeren hebben 500 euro extra gekregen om daar een leuke opening mee te organiseren. Op 8 november starten de werkzaamheden en eind november zal de officiële opening zijn.

communityheroes den helder activiteiten evenement overzicht

Dance Yard
Een fris feest voor jongeren waar zij kennis kunnen maken met een muziekstijl die in Nederland niet zo populair meer is.  Maar deze muziekstijl scoort op de internationale markt nog heel hoog . De inkomsten van het feest (tickets en horeca) gaan volledig naar een project dat in januari gaat starten. Er werd Radio gemaakt met bewoners van woon/zorg locatie ’s Heerlenloo Noorderhaven in Julianadorp.
Hoogtepunt: door de geldende maatregelen is het evenement een livestream geworden. Iedereen was daar zo enthousiast over dat, zodra het weer mag, er een herhaling komt van het feest met live bezoekers.

Waterfestival
Ook dit initiatief kreeg te maken met de strenge maatregelen van Corona. Daardoor werd het organiseren van een eigen evenement lastig binnen de 20 weken van het Community Heroes traject. Gelukkig hebben de heroes een oplossing gevonden. Er werd namelijk al een ander evenement georganiseerd dat wel een vergunnning had. De heroes hebben toen snel geschakeld en zij hebben tijdens dat evenement het programma wat ze hadden bedacht uitgevoerd.

Wij willen Mee & Wering bedanken voor de samenwerking en het realiseren van dit geslaagde project.