Voor de eerste keer deed Weert mee met Community Heroes en dat deden ze geweldig. Ze kwamen zelfs in het nieuws. Het was een goede samenwerking en we zijn heel trots op het resultaat dat de Community Heroes in Weert hebben neergezet. De heroes kwamen in hun kracht te staan en ontdekte nieuwe vaardigheden, talenten en kernwaardes die voor zichzelf belangrijk waren.

Wervingscampagne
De life coaches van het project gingen de stad door om Community Heroes, Weer(t) Samen op de kaart te zetten. En dat deden zij in stijl! Als superhelden gingen zij de stad door om jongeren enthousiast te maken over het Community Heroes project.

De wervingscampagne stond in de spotlight, maar resulteerde niet meteen in een nieuwe groep. Vanuit het werkveld Re-integratie ‘ het in beweging brengen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ startte de eerste pilot.

Weert Community Heroes Stichting READY jongerenwerk talentontwikkeling MDT

Ontwikkeling
De Community namen ze deel aan workshops en teamactiviteiten, iedere deelnemer met een eigen persoonlijke doel. De diversiteit vormde een nieuwe eenheid: Vriendschappen sluiten, talenten en interesses ontdekken, een klankbord hebben, creativiteit ontplooien en samenwerken. Door krachten te bundelen werd er gewerkt aan een mooi maatschappelijk evenement.

De heroes groeide in eigen waarde en zelfvertrouwen, waardoor ze nieuwe stappen richting de toekomst kunnen maken. Community Heroes Weert heeft meerdere prijzen gewonnen bij de Award show, zeer verdiend.

Goed nieuws, we gaan over twee weken starten met het nieuwe traject! Word jij een van onze nieuwe heroes? Meld je hier aan en wij gaan samen aan de slag! Dit project is in het kader van Maatschappelijke Dienst Tijd.