In Haarlem hebben de Community Heroes niet stilgezeten. Het was de eerste keer dat ze meededen met Community Heroes en we kunnen zeggen dat het een geslaagd traject is geworden. De lokale organisatie TripleThreat heeft zijn best gedaan om er een succes van te maken. Een verslag van de activiteiten door de organisatie lees je hieronder.

Pingpong en Ramadankamp
In Haarlem begon het met een pingpongtoernooi dat georganiseerd werd om de eeuwig durende strijd over wie koning pingpong is op te lossen.

Daarna is er een ramadankamp georganiseerd vol met activiteiten om mensen van alle verschillende culturen kennis te laten maken met de heilige maand van de Islam. Enerzijds om de band met elkaar te versterken, maar ook met als doel om mensen te helpen die het minder hebben. Daarom eindigde de week met het uitdelen van voedselpakketten aan gezinnen die dat goed konden gebruiken.

community heroes haarlem thriple thret jongeren maatschappij stichting ready

Jongeren en vrouwen
Er werd ook nog gedacht aan de jongeren, die het in deze coronaperiode aardig zwaar hebben gehad. Voor hen is er een splash battle georganiseerd in de zomer om het plezier weer terug te halen. Alle jongeren uit de buurt kwamen samen voor een gigantisch watergevecht en het was een groot succes.

Het vierde event stond in het teken van vrouwen. In de buurt worden er namelijk weinig activiteiten georganiseerd voor alleen meiden. Daarom is er een meidenevent georganiseerd om vrouwen van alle verschillende culturen bij elkaar samen te brengen.

Voetbaltoernooi
Het laatste event is neergezet door Imrane. Hij wilde jongeren uit de buurt bereiken door middel van voetbal. Met zijn doorlopende voetbaltoernooien probeert hij de jongeren samen te brengen. Door een vertrouwensband te creëren wilt hij de jongeren verder helpen om zichzelf te ontwikkelen en hun dromen waar te maken. Sport kan jongeren namelijk zoveel meer brengen dan beweging. Het leert ze discipline, doorzettingsvermogen, communicatie met anderen en omgang met hiërarchie.

Ervaring
Het was geweldig om te zien hoe enthousiast de jongeren waren om hun eigen ideeën werkelijkheid te maken. Het was niet altijd even makkelijk, maar ze hebben er hard voor gewerkt en daardoor ook heel veel geleerd. Wij zouden iedereen aanraden om mee te doen met het Community Heroes project want je leert er ook hoe je iets moois voor een ander kan betekenen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Triple ThreaT (@triplethreat.nl)