Community Heroes 070 team centrum rolstoelbasketbal talentontwikkeling den haag MDT Stichting READY

Team Stadsdeel Centrum van het project Community Heroes 070 hebben een geslaagde Rolstoelbastketbal clinic georganiseerd. Er was een grote opkomst van enhousiaste jongeren die met heel veel plezierde deelnamen aan deze clinic.

Voor rolstoelbasketbal moet je niet kleinzerig zijn. Halverwege de enorm geslaagde clinic van Stadsdeel Centrum knalt een jongetje van 8 tegen een andere karretje aan. Wat troostende woorden later en na een tijdje op de bank zitten is hij er weer klaar voor.

Goede opkomst
Een onverwacht grote groep van ca. 25 kinderen en jongeren geniet van een eerste kennismaking met rolstoelbasketbal. “Vorige week woensdag hadden we 1 inschrijving, dit is te gek”, kijkt bedenker en mede organisator Abdeslam tevreden toe. De kinderen worden inmiddels vermaakt met best wel pittige basics door ex-pro Paul Toes met een rijk basketbal verleden, tot aan het Nederlands team toe. Nee, van Vinnie heeft hij nog nooit gehoord, maar van rolstoelbasketbal weet hij alles.

De tijd vliegt voorbij
Als er na een uurtje partijtjes worden gespeeld blijkt dat een aantal deelnemers het heel snel hebben opgepikt. Elke score wordt met gejuich ontvangen en de tijd vliegt voorbij. “Het is anders dan gewoon basketbal, maar eigenlijk net zo leuk”, zegt een deelneemster als ze even uit hijgt van een lange sprint, “en ook veel zwaarder dan je denkt”. De Community Heroes 070 van Team Centrum kijken met een tevreden gevoel terug op deze dag.

Community Heroes 070 team centrum rolstoelbasketbal talentontwikkeling den haag MDT Stichting READY